Hvad skal jeg gøre efter graviditetstesten er positiv?

Hvis du har fået en positiv graviditetstest vil jeg starte med at ønske dig tillykke – du er nemlig gravid og skal være mor.

De fleste kvinder vil starte med at dele nyheden med deres partner – den kommende far. Det er jo en stor nyhed, men uanset hvordan du selv har det, bør du forberede dig på at din partner – som måske ikke engang har haft en mistanke om at du er blevet gravid – kan reagere på en anden måde end du selv gør.

De graviditetsteste som du kan købe i butikker og på nettet er lige så sikre at bruge som den graviditetstest lægen bruger, derfor er der faktisk ikke nogen grund til at få taget endnu en graviditetstest hos lægen. Nogle kvinder vælger det dog alligvel, da det betyder meget at få bekræftet graviditeten hos deres læge.
Ellers vil det næste skridt være at bestille en tid til din første graviditetsundersøgelse hos din læge (denne undersøgelse kaldes også for 1. lægeundersøgelse i graviditeten). Her vil du sikkert få lavet din vandrejournal og for mange kvinder er det et af de mange officielle tegn på at du rent faktisk er gravid.
Den første graviditetsundersøgelse finder oftest sted når du er 6-10 uger henne i graviditeten.
Foto: gpointstudio/iStock

Kan ikke kommenteres.